Nadat eind februari duidelijk werd dat het OM (Openbaar Ministerie) geen zaak tegen de tabaksindustrie zou beginnen, kwamen er uiteraard verschillende reacties online. 

Zo ook van Peter Tak, emeritus hoogleraar strafrecht van de Radboud Universiteit. Hij is ondanks zijn verwachting dat er geen zaak zou komen, wel verbaasd dat er niet eens een strafrechtelijk onderzoek komt, zo lezen we in een artikel van de NOS.

“Er wordt ongelooflijk gesjoemeld met die sigaretten. In mijn ogen is er voldoende aan de hand om verder onderzoek te doen.”

Brigit Toebes, hoogleraar Internationaal Gezondheidsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen zegt in hetzelfde artikel dat er wel degelijk wat gewonnen is, ondanks dat de aangifte nog niet geleid heeft tot vervolging.

“Er is een grote maatschappelijke beweging op gang gekomen, die een duidelijk signaal afgeeft.”

Advocate Bénédicte Ficq, longkankerpatiënten Anne Marie van Veen en Lia Breed zetten de strijd voort en stappen naar het gerechtshof.

Meer lezen of het volledige artikel? Ga naar: https://nos.nl/artikel/2218830-geen-zaak-tegen-tabaksindustrie-andere-klacht-had-meer-kans-gehad.html.