Oktober is sinds een aantal jaren de maand om te stoppen met roken, en daarom omgedoopt tot “Stoptober”. De afgelopen jaren is roken niet meer zo vanzelfsprekend, maar nog steeds overlijden er jaarlijks duizenden mensen door het gebruik van tabak.

“Waarom is het zo moeilijk om te stoppen met roken? Is er een ideale stopmethode?” Het TV-prgramma Radar besteedde er 25 september jl. aandacht aan. “Uit een enquête van Radar onder meer dan 35.000 respondenten blijkt dat eigenlijk alle rokers wel degelijk willen stoppen, maar dat het vaak dus niet lukt. Zelfs als je de longziekte COPD hebt. Waar ligt dat aan, hoe werkt het mechanisme in het hoofd en bestaat de ideale stopmethode?”

Bekijk de uitzending hier: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/25-09-2017/stoptober-stoppen-met-roken/

In Nederland overlijden ieder jaar 20.000 mensen aan ziektes die worden veroorzaakt door roken. Naast elke tabaksdode zijn er nog 20 personen die chronisch ziek worden door roken. Dertien procent van onze totale ziektelast wordt veroorzaakt door roken. En dit is nog maar een deel van de kosten die gepaard gaan met roken. Meer lezen over de kosten van roken? Kijk op: https://www.eindspeltabak.nl/rapport/.