In de uitzending van “Eén Vandaag” van 10 augustus 2017 wordt de vraag voorgelegd aan het opiniepanel of een rookvrije wereld mogelijk is. De vraag waar het eigenlijk om draait is: kun je roken wel verbieden? Volgens de makers van het programma is de keuzevrijheid van de mens het struikelblok en maakt dat het moeilijk om een rookvrij Nederland te realiseren.

In de uitzending spreken ze ook met longarts Pauline Dekker (tevens verbonden aan Stichting Eindspel Tabak) over de maatregelen die nu worden genomen. Dekker: “Het is een soort genocide wat er gaande is. […] Alle maatregelen die nu genomen worden moeten er voor zorgen dat de nieuwe generatie niet verslaafd opgroeit. Om dat te bewerkstelligen moeten we er voor zorgen dat roken uit de publieke ruimte verdwijnt.” 

Uitzending Een rookvrije wereld?

Heeft u het item van Een Vandaag over “Een rookvrij wereld” gemist? U kunt de aflevering nog terugkijken. Klik op de afbeelding hieronder.

Een Vandaag - Een rookvrije wereld

Wilt u geschiedenis schrijven? Steun Stichting Eindspel Tabak met een financiële bijdrage en laat de strijd tegen de tabaksindustrie slagen!