“Rotterdam krijgt mogelijk als eerste plaats in Nederland twee straten waar helemaal niet meer mag worden gerookt. Het Erasmus MC, Erasmiaans Gymnasium en Hogeschool Rotterdam willen de sigaret uit hun buurt verbannen”, zo lezen we in de AD.

Wij signaleren uiteraard dat niet roken de nieuwe norm aan het worden is. We zien ook dat politici op lokaal niveau welwillend zijn en makkelijker tot een rookverbod durven te komen.

Niet roken is de nieuwe norm ~ Ahmet Olgun van de Hogeschool Rotterdam

Zien roken doet roken, dus hoe minder er gerookt wordt in het bijzijn van kinderen hoe beter wij dat vinden! Het is een begin, rookvrije straten in de buurt van ziekenhuizen, scholen en sportaccommodaties. Wij juichen dit van harte toe.

Het gehele artikel kunt u lezen op de website van het AD.

Stichting Eindspel Tabak wil tabak uit onze samenleving bannen door via wetgeving een tabaksverbod voor de volgende generaties te realiseren. Een wettelijk verbod op het kopen, verkopen en gebruiken van tabak. Helpt u mee geschiedenis schrijven? Voor meer zichtbaarheid, onderzoek en daadkracht zijn we afhankelijk van donaties. Steun Stichting Eindspel Tabak met een financiële bijdrage en laat de strijd tegen de tabaksindustrie slagen. Ja, ik wil doneren…