Roken in het openbaar na tien jaar rookverbod steeds zeldzamer, zo lezen we in de media. Dit artikel verscheen begin juli online bij de NOS.

Zij pikten dit nieuws op via het persbureau ANP, omdat de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, die de veiligheid van voedsel en consumentenproducten bewaakt) meldde dat het rookverbod in de horeca steeds beter wordt nageleefd.

“Het is vandaag tien jaar geleden dat het verbod werd ingesteld. In hotels, restaurants, cafés, cafetaria’s en sportkantines wordt vrijwel niet meer gerookt. In kroegen en discotheken, waar dat aanvankelijk tot meer problemen leidde, steekt ook nauwelijks meer iemand een sigaret op.

Meer acceptatie

In het artikel wordt aangegeven dat inmiddels meer dan 90 procent van de horeca rookvrij is. Maar staatssecretaris Blokhuis wil dat het rookverbod nog verder wordt aangescherpt.

“Hij streeft naar een rookvrije samenleving. Daaronder zou ook een rookverbod op terrassen vallen en het opheffen van aparte rookruimtes in de horeca.”

Meer lezen

Het complete artikel kunt u lezen op de website van de NOS. Wellicht vindt u andere artikelen ook interessant. Naar “In de media”.